Οίνος

...ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου

Μία σύντομη αναδρομή από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα θα μπορούσε να μας βοηθήσει να αντιληφθούμε, πόσο σημαντικό αγαθό θεωρείται ο οίνος στην ζωή του ανθρώπου. Οι αρχαίοι Έλληνες αγαπούσαν το κρασί και υπηρετούσαν με πάθος τον θεό του, τον Διόνυσο, μια θεότητα έξυπνη, ζωντανή, ερωτική. Η λατρεία του Διονύσου, ως θεός του κρασιού και της αμπελουργίας, υπήρξε η δημοφιλέστερη στην αρχαία Ελλάδα. Το κρασί αποτελούσε αγαθό, το οποίο χρησιμοποιούνταν από τα συμπόσια – ώστε να ευχαριστήσουν τον Θεό για το δώρο του και για την ξεγνοιασιά που απλόχερα τους μοίραζε – μέχρι και για να απολυμάνουν τις πληγές τους. Ύστερα, η οινολογική τεχνολογία αναπτύχθηκε θεαματικά, κυρίως κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όπου το κρασί μπορούσε πλέον να σφραγιστεί και άρα να μετακινηθεί ευκολότερα. Το κρασί και η ελιά αποτελούν τα ευλογημένα προϊόντα που συναντούμε στην Παλαιά και Καινή Διαθήκη. Η ρήση που χρησιμοποιήθηκε από τον Δαυίδ στους ψαλμούς του “ ..του εξαγάγειν άρτον εκ της γης και οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου..”, κατέστησε το κρασί ως ένα ευεργετικό αγαθό στους αιώνες.

Το Δια Ταύτα, ανέκαθεν χρησιμοποιούσε δύο ποικιλίες κρασιού, που ο κόσμος έχει ήδη αγαπήσει και προτιμά. Το λευκό μοσχοφίλερο Μαντινεία – Τσέλεπος έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την φρεσκάδα που σε συνδυασμό με τα λεπτά αρώματα εσπεριδοειδών και λεμονανθών, το καθιστούν ένα κομψό κρασί για όλα τα γούστα. Για τους λάτρεις του ερυθρού οίνου, το τοπικό πελοποννησιακό Αγιοργίτικο - Syrah Κτήμα Γκόφα  που προσφέρουμε, αποτελεί πρωταρχική επιλογή, καθώς τα αρώματα μπαχαρικών και ώριμου σύκου αναδεικνύουν την άριστη ποιότητα αυτής της εξαιρετικής ποικιλίας.   

Μία από τις νέες προσπάθειες του Δια Ταύτα επικεντρώνεται σε αυτό το αγαθό, το κρασί. Μία νέα λίστα διαφορετικών ποικιλιών κρασιού επιμελείται πλέον ο νέος σε ηλικία sommelier Φίλιππος Παπαδάκης. Επαγγελματίας οινοχόος και σύμβολος οίνου, είναι τώρα ο οινοχόος του Κτήματος Κίκονες για την περιοχή της Αττικής, εξασφαλίζοντας την ορθή επικοινωνία μεταξύ του συγκεκριμένου Κτήματος και των σημείων πώλησης. Έχει επιμεληθεί τη λίστα κρασιών αρκετά γνωστών wine – bars της Αθήνας. Οι γνώσεις του σε πολλές διαφορετικές ποικιλίες κρασιών τον καθιστούν έναν ιδιαίτερα διακεκριμένο οινοχόο στον τομέα του. Στο χώρο μας, η βοήθειά του είναι σημαντική, καθώς συντάσσει μία νέα λίστα κρασιών, φροντίζει για τη συντήρηση τους και συμβουλεύει τους πελάτες ανάλογα με το φαγητό της επιλογής τους. 

Aκολουθήστε μας.

Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site