Μουσική

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 8.30μμ και μετά, το Δια Ταύτα με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενεί  την Ελένη Καπηλίδου, τον Δημήτρη Ψαρρά και τον Φίλιππο Πλακιά, σε ένα μοναδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει λαϊκά, ελαφρολαϊκά, ρεμπέτικα και άλλα ακούσματα!

Η Ελένη Καπηλίδου μεγαλωμένη σε καλλιτεχνική οικογένεια θα σας συνεπάρει με την μελωδική και αρμονική φωνή της. Η εμπειρία και το ταλέντο της, της επιτρέπουν να ερμηνεύει σχεδόν όλα τα είδη της ελληνικής μουσικής. Εξαιρετική ερμηνεύτρια με την φωνή της να έχει αυτό το κάτι διαφορετικό, για αυτό και οι συνεργασίες της ποικίλουν. Μία από τις σημαντικότερες ήταν αυτή με τον Γιάννη Κότσιρα.  

Ο Δημητρής Ψαρράς θεωρείται ένας από τους καλύτερους σολίστ στο μπουζούκι δημιουργώντας τεράστιες προσδοκίες, για όσους παραμένουν ακόμα πιστοί στα ελαφρολαϊκά αλλά και ρεμπέτικα ακούσματα. Οι ήχοι του θα σας μεταφέρουν στην εποχή όπου οι λαϊκές νότες κυριαρχούσαν. Έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς αξιόλογους Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές, όπως ο Σταύρος Κουγιουμτζής και η Μελίνα Κανά .

Οι κιθαρίστες λένε πρέπει να θεωρούνται “αθόρυβη αξία”. Ο Φίλιππος Πλακιάς είναι ένας από αυτούς, με την σεμνότητα και την ευγένεια που τον διακατέχει. Σπούδασε φυσικός, αλλά κατέληξε τραγουδοποιός και τραγουδιστής, με ιδιαίτερο ταλέντο στην κιθάρα. Οι μελωδίες της κιθάρας του είναι τόσο συναρπαστικές όσο η προσωπικότητα και η φωνή του. Οι συνεργασίες του στο πλευρό της Χαρούλας Αλεξίου, της Δήμητρας Γαλάνη, του Πασχάλη Τερζή, του Δημήτρη Μητροπάνου και πάρα πολλών άλλων σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, τον καθιστά “εγγύηση” και στη δική μας μουσική σκηνή.

 

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 7.30μμ και μετά, οι καθημερινές μας αποκτούν μουσικό νόημα υπό τους ήχους των Έλλη Μιχαηλίδη και Κώστα Παπαγιάννη. Το συγκεκριμένο μουσικό ζωντανό πρόγραμμα του Δια Ταύτα περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά ακούσματα, με σκοπό την χαλάρωσή και διασκέδαση σας. 

Στον καθαρά ανδροκρατούμενο κόσμο της τέχνης του μπουζουκιού, την εξαίρεση κάνει η Έλλη Μιχαηλίδη. Αντικρίζοντας μία γυναίκα στη σκηνή να παίζει μπουζούκι για κάποιους ακούγεται περίεργο, όμως η Έλλη Μιχαηλίδη συνδιάζει τον τέλειο ήχο με την μαγευτική φωνή της, δημιουργώντας μόνο θετικές εντυπώσεις. Στην κιθάρα συνοδεύει ο Ικαριώτης μουσικοποιός Κώστας Παπαγιάννης, που η φωνή του θα σας χαλαρώσει και ο ηλεκτρισμός της κιθάρας του θα σας ταξιδέψει σε άλλες εποχές.       

 

Aκολουθήστε μας.

Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site